South East Europe EU

Mild Home na internacionalnom sajmu građevinarstva Construma u Budimpešti

OBJAVLJENO: 15.04.2014

MILD HOME (skraćenica od engleskih izraza My Modular, Intelligent, Low cost, Do it yourself) je projekat koji se sprovodi u okviru transnacionalnog programa saradnje Evropske unije za istraživanja i razvoj na području jugoistočne Evrope, a posvećen je razvijanju održivih pristupa energetski-efikasnoj gradnji.

Cilj projekta je promovisanje održive izgradnje i osmišljavanje idejnih rešenja za Eko zeleno naselje koje je planirano da bude izgrađeno na teritoriji Savskog venca.

Nakon uspešno održanog konkursa u svim zemljama učesnicama projekta, nagrađeni radovi su predstavljeni i na sajmu Construma u Budimpešti od 2. do 6. aprila. MILD Home projekat je na ovom međunarodnom sajmu građevinarstva imao svoj štand na kome su prikazani nagrađeni radovi iz svih opština učesnica projekta - Venecije, Castell Nuovo, Karataša, Gyora i Beograda. Beogradski tim su predstavljali mladi arhitekti, idejni tvorci nagrađenih radova - od kojih je naročito zapažen prvoplasrani rad Nova Moba, odnosno koncepcija novog zadrugarstva koji ovaj rad predlaže, dok su druga dva nagrađena rada pobrala pozitivne kritike u smislu arhitektosnkog oblikovanja.