South East Europe EU

Događaji

23.12: MILD HOME – Prezentacija preliminarne studije izvodljivosti eko-zelenog naselja na teritoriji opštine Savski venac

U četvrtak, 25. decembra sa početkom u 12h u prostoru Biznis Centra Savski Venac (Kneza Miloša 47) biće predstavljeni rezultati evropskog projekta Mild Home, odnosno zaključci preliminarne studije izvodljivosti eko-zelenog naselja na teritoriji opšine Savski venac, koja je i nosilac projekta u Srbiji.

 

Na konferenciji će govoriti učesnici u izradi preliminarne studije izvodljivosti:

 

Nina Mitranić, arhitekta, koordinatorka projekta MILD HOME

prof. dr. Ksenija Petovar, sociološkinja i profesorka na arhitektonskom i geografskom fakultetu u penziji

Tomislav Đorđević, arhitekta

Rastko Petrović, geolog

 

Na konferenciji će biti predstavljeni izgledi i izazovi za održivi urbani razvoj u Srbiji/Beogradu, inovativna urbana i arhitektonska rešenja, kao i glavni problemi i potencijal za izgradnju eko zelenih površina i naselja u Srbiji.

Posebna pažnja biće posvećena predstavljanju rezultata projekta u Srbiji, odnosno Beogradu: od glavnih prepreka za realiziciju ovakvih vrsta inicijativa u lokalnom kontekstu, do predloga rešenja, primera dobre prakse i podsticaja koji mogu doprineti odgovornijoj gradnji i održivom urbanom razvoju na teritoriji opštine Savski Venac, ali i šire. Rezultati preliminarne studije izvodljivosti biće predstavljeni kroz odgovore na pitanja: koliko je ekonomski i ekološki održivo eko-zeleno naselje na Savskom vencu, koja je cena izgradnje i eksploatacije, koji su mogući modeli finansiranja itd.SLIKE: